Aromatische schoonheidsbehandeling

Laat u eens speciaal in de watten leggen met een aromatische schoonheidsbehandeling. Anderhalf uur lang heerlijk genieten terwijl u wordt behandeld met essentiële olie zoals jasmijn, roos, rozemarijn, lavendel, kamille en grapefruit.

Persoonlijk vind ik het bijzonder om de aromatische gezichtsbehandeling, die zijn oorsprong kent in Perzië voor u te mogen toepassen. Het waren de Perzen (529 n. Chr. – heden) die een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van de aromatherapie. Toen de kruisvaarders bij terugkeer van de Heilige Oorlogen onbekende kruiden meenamen, werd ook in Europa hiervoor steeds meer interesse gewekt. Diverse pioniers op het gebied van kruidengeneeskunde hebben ervoor gezorgd dat aromatherapie vandaag de dag overal populair is geworden.

Bij het begin van alle behandelingen bepaalt u zelf de geur (het aroma) waarmee u behandelt wordt. Het aroma zult u tijdens de hele behandeling nadrukkelijk ervaren.

Aromatherapie is een oude holistische therapie, die lichaam en geest behandelt door het gebruik van aromatische oliën die op natuurlijke wijze uit planten en kruiden worden gehaald. Alle planten hebben een geur. Deze geurstoffen (aromatische oliën) liggen opgeslagen in kleine cellen en specifieke holtes en kanaaltjes in de plant (o.a. in bladeren, stam, vrucht, zaden, wortels, harsen enzovoorts). Deze opgeslagen geurstof wordt ook wel de ziel van de plant genoemd.

Zoals alles wat leeft, worden planten beïnvloed door de omstandigheden waarin ze groeien. De samenstelling van de aromatische olie die de plant produceert en die de geur bepaalt, wordt beïnvloed door factoren zoals zon, grondsoort, hoogte, vochtigheid en temperatuur. De uiteindelijke werking, geur en kwaliteit worden ook mede bepaald door het moment van de oogst en de methode waarop de olie uit de plant wordt gehaald.

Een aromatische schoonheidsbehandeling bestaat uit:

Kosten

Een aromatische gezichtsbehandeling van 60 minuten voor € 55,-

Aromatherapie
Foto vrouw met roos
Aromatherapie
Foto vrouw met roos