Epileren met de draad

Epileren met een pincet kan behoorlijk pijnlijk zijn. Mede daardoor wint een oude traditie uit sommige oosterse landen de laatste tijd aan populariteit: het epileren met behulp van draadjes, ook wel "threading" of "khite" genoemd.

Hierbij gebruik ik dunne katoendraadjes waarmee je een soort schaar vormt die de haartjes vastgrijpt. Door de draden heen en weer te bewegen trek ik het vastgegrepen haartje er vervolgens met wortel en al uit. Deze techniek is hygiënisch (omdat je de huid niet aanraakt), ook geschikt voor korte haartjes en minder pijnlijk dan epileren met een pincet.

Er zijn nog maar weinig mensen die deze werkwijze beheersen en hanteren. Het epileren met draad (katoen) bestaat al sinds de tijd van Cleopatra. Het is een makkelijke en zeer effectieve oplossing om van gezichtsbeharing af te komen. Geen wax die de huid eerst verwarmd, uitrekt en zo zijn elasticiteit verliest, maar een perfecte en zeer goede efficiënte methode.

Door epileren met draad blijven de haren niet alleen langer weg, maar komen ze ook in steeds mindere mate terug. Bovendien stimuleert het de doorbloeding van de huid.

Kosten

Wenkbrauwen met de draad epileren € 12,00
Gezicht met de draad epileren € 12,00
Gezicht en wenkbrauwen epileren € 20,00

 

 

 

 

 

 


Foto vrouw met roos
Foto roos